Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun binnenzonwering, buitenzonwering, of terrasoverkapping elektrisch te besturen. Dit vergroot het comfort en bedieningsgemak. Het zorgt er tevens voor dat u uw zonwering vaker gebruikt. Tegenwoordig is het geen probleem om dat via afstandsbediening of zelfs mobiele telefoon aan te sturen. Couwenberg Zonwering werkt uitsluitend samen met Simu en Somfy voor onze automatisering.

Elektrische buismotor RTS

Deze motor met geïntegreerde RTS ontvanger (radiotechnologie) kan toegepast worden in veel producten zoals rolluiken, markiezen, zonneschermen en verticale screens. De motor is voorzien van omhoog, omlaag en stop functies en kan worden voorgeprogrammeerd met een favoriete tussenpositie. Deze motor is geschikt om te bedienen met afstandsbediening.

Afstandsbediening

Een elektrische zonwering kan via een wandschakelaar bedient worden, maar als u graag een afstandsbediening wilt hebben, zorgen we er voor dat de gebruikte motor een RTS functie heeft. De afstandsbediening wordt geleverd met een handige wandhouder.

Tijdklok

Met deze week klok kunt u een heel programma voor de week instellen. Uw rolluiken gaan open en weer dicht, terwijl u zelf op vakantie bent. Zo lijkt het net of u thuis bent. Ideaal voor inbraak preventie.

Windsensor

Windsensor

Bent u even boodschappen doen en laat u uw zonnescherm uitstaan? Met een plotseling opkomende wind is dat met deze windsensor geen probleem. Uw zonnescherm wordt volledig automatisch ingedraaid. Zo wordt schade voorkomen. Met het weer in Nederland best een goed idee.

Zonsensor

Doot het toepassen van een zonsensor, kunt u uw zonwering automatisch naar beneden laten gaan,op het moment dat de zon op de relevante gevel komt te staan.

Tahoma

TaHoma is een slim Somfy internet station. Hiermee wordt het mogelijk om via een gebruiksvriendelijke interface al je geautomatiseerde huis apparatuur te besturen.

Het sluit aan op de wens om steeds meer producten in huis vanuit een app te besturen. Denk daarbij aan de op afstand bedienbare garagedeur, zonwering, de thermostaat en verlichting.

Via deze app kunnen diverse scenario's geprogrammeerd worden die ook nog eens in een weekprogramma lopen. Daarnaast zijn alle selecties natuurlijk handmatig te doen.