Screens zijn een vorm van buitenzonwering die de laatste jaren enorm aan populariteit wint. Het is verticale zonwering die de gehele oppervlakte van het glas afdekt tegen inval van hinderlijk licht. De warmte intrede wordt met een factor 5 verlaagd. Een van de meest opvallende eigenschappen van screens is dat u overdag wel van binnen naar buiten kunt kijken maar niet andersom, het verhoogt daarmee uw privacy. Afhankelijk van de afmetingen van de te bedekken oppervlakte wordt de grootte van de omkasting bepaald.

Standaard screens

Standaard screens hebben alle voordelen van screens. Ze beschermen tegen hinderlijke inval van direct zonlicht en voorkomen inkijk van buitenaf. De warmte intrede wordt met een factor 5 verlaagd. Een nadeel van standaard screens is, dat ze niet bestand zijn tegen harde wind. Voor montage op niet beschutte of hoge plaatsen genieten windvaste of ritz screens de voorkeur.

Windvaste screens

Op plekken waar veel wind is of op schuine daken en lichtstraten kan worden gekozen voor  windvaste screens. Deze screens worden middels een veer opgespannen in de geleiders. Het screen wordt door de veer altijd naar beneden getrokken en is daardoor windvaster dan standaard screens.

Ritsscreens

Zoals de naam al doet vermoeden worden deze screens in de zijgeleiders geritst. Hierdoor zijn deze schermen bijzonder windvast en blijven ze altijd mooi strak hangen. Deze screens zijn getest en goed bevonden tot een windsnelheid van 145 km/uur, orkaankracht.

Er wordt ook regelmatig gekozen voor een ritsscreen om een terrasoverkapping dicht te maken een zijde. Hierdoor komt u heerlijk uit de wind te zitten, waarbij de gevoelstemperatuur omhoog gaat in het voor en najaar.