Vrijstaande zonwering wordt niet aan het gebouw of de woning geplaatst. Dit biedt een groot voordeel, omdat hiermee de positie van de zonwering onafhankelijk gekozen kan worden. Er zijn diverse varianten vrijstaande zonwering.

Cubola en Cubola XL

De cubola is ontstaan uit praktische noodzaak om, ook op lastige plaatsen, beschermd en beschut van het buitenleven te genieten. Vervolgens is deze zonwering voorzien van een strakke uitstraling. Het is een uniek zonweringsysteem dat zowel vrijstaand, als aan de gevel of op een schutting gemonteerd kan worden. Een speciaal ontwikkeld systeem maakt het mogelijk het doek in een variabele hoek te plaatsen. Praktisch als bescherming tegen laagstaande zon en tevens om regenwater af te laten lopen.

Stobag Boxmobil OS7000

De stobag Boxmobil zonwering bestaat uit twee staanders waaraan twee Tendabox cassetteschermen worden bevestigd. Het opgerolde doek wordt mooi beschermd. Beide schermen zijn afzonderlijk te bedienen. Het schermoppervlak kan tot wel 46 m2 opgezet worden, mede hierdoor wordt deze zonwering ook vaak voor horeca toegepast. De schermen kunnen bijna horizontaal worden afgesteld.

Stobag Ombramobil OS4000

De Stobag Ombramobil OS4000 is een lichtere variant dan de Boxmobil OS7000. Deze zonwering bestaat ook uit twee staanders waaraan twee zonneschermen zijn bevestigd. De maximale breedte van dit systeem is 5,5 meter bij een uitval van 4,5 meter.

Leiner Gastro Sunrain voor zon en regen

De Gastro Sunrain is bijzonder omdat deze tegen zon en regen beschermd. Dit scherm is ontwikkeld om ook bij zware regenval gewoon uit te blijven staan. In Nederland is dit geen overbodige luxe. Met gekoppelde systemen kunnen grote schaduw oppervlakken gecreerd worden. In het staanderframe worden twee SunRain knikarmschermen gemonteerd met speciaal doek; Precontraint 302, dubbelzijdig met PVC gecoat.

Leiner Gastro Sunshine

De Gastro Sunshine is de lichtere variant van de Gastro Sunrain en is puur ontworpen als zonwering. Dientengevolge is de prijs dan ook lager. Het is ook bij deze zonwering mogelijk om systemen te koppelen en zo enorme schaduwoppervlakken te creeeren. In het staanderframe worden twee Sunshine knikarmschermen gemonteerd.