Rolluiken verhogen het wooncomfort, de privacy en veiligheid. Rolluiken weren de zon, het licht, de warmte en kou, het geluid, inkijk en vertragen inbrekers. Rolluiken zijn de beste vorm van warmte- en lichtwering. In de winter beperken rolluiken het energieverlies tot wel 45% en ze kunnen het geluidsniveau met 10 decibel verminderen (afhankelijk van het type glas). Wij geloven in kwaliteit en verkopen daarom ook alleen maar rolluiken van goede kwaliteit. We verkopen de merken Aluprof en Heroal. U krijgt bij ons 5 jaar garantie op het volledige rolluik.

Rolluiken

Ons standaard rolluik pantser bestaat uit dubbelwandig aluminium lamellen van 40 mm hoog, voorzien van hardschuim isolatie. De totale lameldikte is 8,7 mm. Daarbij zijn onze lamellen gearreteerd. Dit betekent dat de lamellen onderling gekoppeld worden, zodat ze niet zijwaarts verschuiven en bovenmatig slijten in de zijgeleiders. De rolluik kast is standaard afgeschuind vierkant, maar kan ook elegant rond uitgevoerd worden.

Rolluiken kunnen handbediend, elektrisch, of elektrisch afstandsbediend uitgevoerd worden. Zelfs aansturing via een smartphone is geen probleem. Kijk hier voor meer informatie.

Rolpoorten

Heeft u grote oppervlaktes die u middels een rolluik wilt afsluiten? Dan spreken we over rolpoorten. De lamellen van het rolluik worden dan 55 mm of 77 mm hoog en de dikte stijgt respectievelijk naar 10 mm of 14 mm. De lamellen van het rolluik worden ook in deze variant met hardschuim gevuld. De sterkte en stijfheid van het rolluik nemen door de verhoogde afmetingen toe, tevens verhoogt dit de isolatiewaarde van het rolluik.

Rolpoorten worden vooral elektrisch, of elektrisch afstandsbediend uitgevoerd. Zelfs aansturing via een smartphone is geen probleem. Kijk hier voor meer informatie.

Beveiligingsrolluiken

Rolluiken voorzien van doorkijklamellen worden vaak gebruikt voor het beveiling van winkelpanden, terwijl etalages zichtbaar blijven. Daarnaast worden deze rolluiken bijvoorbeeld gebruikt ter beveiliging van winkelcentra en parkeergarages om voldoende ventilatie te garanderen. Het rolluik pantser bestaat uit lamellen van 52 mm hoog, bijzonder sterk geextrudeerd aluminium met doorkijk gaten.

Deze rolluiken kunnen handbediend, elektrisch, of elektrisch afstandsbediend uitgevoerd worden. Zelfs aansturing via een smartphone is geen probleem. Kijk hier voor meer informatie.

Inbraakwerende rolluiken

Alle rolluiken zijn inbraakwerend, 80% van de inbraken zijn gelegenheidsinbraken en deze worden heel veel voorkomen middels rolluiken. Wilt u echter een stap verder gaan t.a.v. inbraakwering, dan zijn deze inbraakwerende rolluiken wellicht een goede optie voor u. Deze rolluiken voldoen aan weerstandsklasse 3.

De rolluik geleiders zijn versterkt, de lamellen van het pantser bestaan uit extra dik geextrudeerd aluminium, de eindlat is verstevigd en voorzien van een gepatenteerd palmechanisme om te voorkomen dat het rolluik panster opgetild kan worden. Kijk hier voor meer informatie.

Stalen rolluiken

Zoekt u inbraakwerende rolluiken met meer doorkijk? Dit stalen rolluik is standaard voorzien van staal verzinkte geleiders en een rolomkasting en heeft een doorkijk van 80%. Het pantser is opgebouwd uit rechte ronde buizen die onderling met elkaar verbonden zijn d.m.v. koppelschakels. Het pantser is aan de onderzijde afgewerkt met een dubbelwandig geëxtrudeerde sluitlijst voorzien van een rubberen afsluitprofiel. Standaard wordt het rolhek voorzien van een 230 V elektrische buisaandrijving. Iedere RAL kleur is te leveren.

Doorzichtige polycarbonaat rolluiken

Dit transparant rolluik met 6mm polycarbonaat heeft een speciaal ontwikkeld gepatenteerd aluminium profiel, waarbij de kunststof in het profiel draait. Het rolt daardoor vrijwel geluidloos op en heeft een zeer kleine oproldiameter. De onderzijde van het pantser heeft een dubbelwandig aluminium profiel met een rubberen stootband. Het pantser wordt direct op de as gemonteerd. De doorkijk bedraagt 85%. Het rolluik loopt in speciaal ontworpen aluminium geleiders voorzien van PVC geleidestrips. Dit doorzichtige polycarbonaat rolluik is weerstandsklasse 3.

Velux rolluiken voor dakraam

Velux rolluiken zijn de perfecte oplossing voor zo goed als volledige verduistering, optimale warmtewering en betere isolatie bij dakramen. Met Velux rolluiken is het binnenklimaat volledig te reguleren en bovendien wordt het geluid van regen en hagel gereduceerd. Een Velux rolluik is eenvoudig te bedienen (rolluiken zijn zowel handmatig als op afstand bediend verkrijgbaar).

Sectionaal deuren

Sectionaaldeuren zijn garagedeuren die zijn opgebouwd uit geïsoleerde panelen. Door het gebruik van sectionaaldeuren wordt de doorrijhoogte en doorrijbreedte beter. Sectionaaldeuren zijn bovendien steviger, ze isoleren beter en ze zijn duurzamer dan andere garagedeuren. Onze deuren hebben geïsoleerde panelen met koudebrugonderbreking, veilig geplaatste staalkabels, een drie maal afgelagerd verenpakket, geïntegreerde riemaandrijving en kogelgelagerde looprollen.